Održana je 12. sednica Skupštine opštine Čajetina

0
34

Na 12. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojen je završni račun budžeta za 2020. godinu, donete su odluke o opštinskim priznanjima koja će, povodom Dana opštine, biti dodeljena na svečanoj sednici 30. juna i izmenjena je odluka o dosadašnjem načinu dodeljivanja zemljišta.

Na 12. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojen je završni račun budžeta za 2020. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima utvrđeni su u iznosu od 2.541.297.803,21 dinara, odnosno 113,81% od planiranih. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci budžeta u 2020. godini iznose 2.007.390.292,31 odnosno, 89,90% u odnosu na planirane. Ukupno ostvareni suficit budžeta u 2020. iznosi 533.907.510,90 dinara.

Na sednici su donete i odluke o opštinskim priznanjima koja će, povodom Dana opštine, biti dodeljena na svečanoj sednici 30. juna. Dobitnik najvećeg priznanja ”Zlatiborske povelje” je Fondacija Aćimović koja je donirala 200.000 evra za izgradnju bazena u okviru Osnovne škole ”Dimitrije Tucović”, odnosno fiskulturne sale na Zlatiboru. Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina je izjavio da pomenuta Fondacija poslednjih 15 godina stipendira i najbolje učenike te škole tako da je priznanje otišlo u prave ruke. On je dodao da su izabrani i dobitnici priznanja ”Dimitrije Tucović”, kao i da će svi učenici osnovnih i srednjih škola, sa područja čajetinske opštine, koji su nosioci diplome ”Vuk Karadžić” dobiti pohvalnice i zlatnik sa likom Vuka Karadžića, a biće im uručene i zahvalnice koje dodeljuje predsednik Opštine.

Na sednici je izmenjena i odluka o dosadašnjem načinu dodeljivanja građevinskog zemljišta, tako da će, ubuduće, u slučaju odustajanja prvog najpovoljnijeg ponuđača koji se javio na raspisani javni oglas, isti biti poništen da bi se eliminisale eventualne zloupotrebe i manipulacije.

Do održavanja svečane sednice Skupštine opštine Čajetina koja je zakazana za 30. jun, planirano je održavanje još jedne redovne sednice jer je pri kraju izrada Plana generalne regulacije, a ukoliko se Plan do tada ne završi, sednica će biti pomerena za naredni mesec, kada će biti usvojen i drugi rebalans budžeta kako bi dodatna sredstva bila raspoređena u neke nove investicije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here