U Zrenjaninu obeležen Dan policije

0
219

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije, obeleženi su na Trgu slobode u Zrenjaninu u nedelju, 20. juna. Priređena je dvočasovna prezentacija vozila, opreme i materijalno-tehničkih sredstava.

U nedelju, 20. juna na Trgu slobode u našem gradu obeleženi su Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. Prisutni su bili pripadnici Odeljenja policije, Odeljenja kriminalističke policije, Odeljenja saobraćajne policije, Uprave granične policije i Vatrogasno spasilačkog bataljona. Na štandovima je predstavljena oprema koju pripadnici saobraćajne policije koriste u svakodnevnom radu i oprema koju koriste interventne jedinice na velikim sportskim događajima, demonstracijama i prilikom hapšenja, a sugrađani su mogli da vide i vozila koja u svom radu koriste pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana. Ove godine je prvi put proslava organizovana na nivou cele Srbije, u svim policijskim upravama, sa ciljem da podseti na dugu tradiciju i da približi građanima deo aktivnosti policije u okviru lokalne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here