Milan Dumanović – Tužilac za organizovani kriminal bi morao da procesuira još mnogo lica

0
155

Bivši policajac Milan Dumanović je rekao da je još mnogo lica iz državnog vrha i službi bezbednosti kojima bi tužilaštvo trebalo da se bavi, a među njima je i Aleksandar Vučić koga Dumanović smatra najodgovornijim za trenutnu situaciju.

Bivši policajac Milan Dumanović pozvao je specijalnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da se istražni proces ne zaustavi samo na hapšenju kriminalne grupe oko Veljka Belivuka, već da tim procesom budu obuhvaćena i lica iz Bezbednosno informativne agencije i Uprave kriminalističke policije. Ova organizovana kriminalna grupa dugo je poznata javnosti i deluje već godinama što pokazuje da je imala političku i policijsku zaštitu, tvrdi Milan Dumanović. Zamolili smo gospodina Dumanovića da odgovori na pitanje da li očekuje nova hapšenja lica koja su prikrivala, pomagala ili učestvovala u zločinima ove kriminalne organizacije.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je izjavio da su hapšenja kriminalne grupe oko Veljka Belivuka izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, više organizacionih jedinica Ministastva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije. On je istakao da je akcija izvršena u cilju očuvanja bezbednosti Srbije i da se odnosi na rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela. Doneto je rešenje o zadržavanju 16 osoba koje se sumnjiče, između ostalog, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmica i teškog ubistva. Bivši policajac Milan Dumanović rekao je da ukoliko bi Tužilaštvo zaista radilo svoj posao kako bi trebalo, mnogo lica koja sede u državnom vrhu, uključujući i predsednika, morala bi da budu procesuirana kako bi se država zaista izborila sa mafijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here