Brnabić u poseti Nišavskom okrugu

0
110

Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je danas opštine Ražanj i Aleksinac, u okviru obilaska Nišavskog okruga gde će provesti tri dana, kako bi, kako je rekla u razgovoru sa građanima, privrednicima na lokalu i predstavnicima lokalne samouprave, uvidela šta je do sada urađeno, koji su projekti u toku, koji se očekuju i šta je još potrebno da se uradi u interesu građana i privrede.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas opštine Ražanj i Aleksinac, u okviru obilaska Nišavskog okruga gde će provesti tri dana. Ona je navela da je odlučila da naredna tri dana provede u Nišavskom okrugu. Brnabić je u Aleksincu posetila fabriku „Magna“, koja je još u izgradnji i nije zvanično otvorena, a radnici su na obuci.

Upitana za jedan od lokalnih puteva, koji je trebalo da počne da se rekonstruiše od 15. juna, premijerka je rekla da je to obećano, tako da neće čekati da se vrati u Beograd, već će odmah razgovarati sa direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom, kako bi se to brzo rešilo. Brnabić je rekla i da se do kraja ove i u prvom kvartalu naredne godine planira početak izgradnje značajnih projekata, pre svega autoputa od Niša preko Pločnika i Prištine, do Tirane i Drača, koji bi trebalo da počne da se gradi do kraja septembra, a koji će značiti i opštinama Prokuplje i Kuršumlija. Pored toga, u tri najveća projekta spadaju i modernizacija pruge Niš – Dimitrovgrad, i gasovod do Bugarske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here