Miodrag Vukmirović – Rezolucija o Srebrenici kao seme razdora između srpskog i crnogorskog naroda

0
160

Miodrag Vukmirović, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Narodna sloga“ je rekao da je Crna Gora bar diplomatskim putem trebalo da obavesti Srbiju o nameri da se usvoji Rezolucija o Srebrenici, ali i da nije trebalo da srpski zvaničnici tako grubo reaguju i ostvare namere onih koji su ovom rezolucijom želeli da bace seme razdora između Crne Gore i Srbije.

Burne reakcije opteretile su relacije Crne Gore i Srbije i područje Balkana nakon što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida počinjenog u Srebrenici i smenio doskorašnjeg ministra pravde. Američki Stejt department pozdravio je Rezoluciju o Srebrenici usvojenu u Skupštini Crne Gore. Upitali smo predsednika Upravnog odbora Udruženja Narodna sloga Miodraga Vukmirovića kakve mogu biti posledice ove odluke crnogorskog parlamenta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, povodom nedavno usvojene deklaracije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore, da sve što su predstavnici Crne Gore uradili, uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida. On je dodao i da u poslednjih godinu i po dana svakoga dana sluša optužbe kako se Srbija nekome meša u unutrašnje odnose. Govoreći o bratskim odnosima koje su Crna Gora i Srbija negovale, Vučić je poručio da je usvajanjem ove Rezolucije mnogo toga rasvetljeno u tim odnosima, da Crnogorci treba da nastave svoj posao, a što se Srbije tiče, ona će nastaviti svoj, da brani svoj narod, da još snažnije pomaže naše kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo. Povodom usvajanja pomenute rezolucije, Miodrag Vukmirović, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Narodna sloga“ rekao je da smatra da je Crna Gora ovu rezoluciju usvojila pod pritiskom Zapada i to zbog novčane pomoći od 230 miliona evra koja joj je obećana. On je dodao da smatra da su vlasti Crne Gore bar diplomatskim putem mogle obavestiti Srbiju o ovakvim namerama, te da su postupcima predstavnika i jedne i druge zemlje narušeni dobrosusedski odnosi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here