Čajetina – Otvorena Poslovna zona Braneško polje

0
188

U prisustvu predsednika opštine Čajetina i brojnih privrednika, danas je svečano otvorena Poslovna zona ”Braneško polje”, koja je udaljena devet kilometara od centra Čajetine, i koja se prostire na 200 hektara zemljišta mešovite vlasničke strukture – opštinskog, privatnog i državnog.

Danas je otvorena Poslovna zona Braneško polje. Zonaje udaljena devet kilometara od centra Čajetine, a prostire se na 200 hektara zemljišta, vlasnička struktura je mešovita. Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, izjavio je na otvaranju zone da vlast u Čajetini želi sa zdravih temelja da nastavi sve ono što su im ostavili prethodnici. Na njima je, kako je rekao, da to dodatno izgrade, unaprede i stvore jedan dobar ambijent u Poslovnoj zoni „Braneško polje“, koji će prepoznati sve više kompanija. Stamatović je rekao da je velika čast i zadovoljstvo biti na čelu jedne male opštine, u kojoj sada imam 30 kompanija sa oko 400 zaposlenih, sa perspektivom za još veći broj kompanija i novih radnih mesta. Opština Čajetina je spremna za sve savremene tokove, tako i one u oblasti zaštite životne sredine rekao je Stamatović i najavio da će uskoro početi gradnja novog pogona za preradu otpadnih voda koji će prikupljati vodu sa teritorije Šljivovice. On je rekao da će biti izgrađen i vodovod od Sušičkog vrela do Žigarskog visa.

Do sada je uređeno 30 hektara prostora poslovne zone, a njena prednost je što se nalazi u neposrednoj blizini važnih saobraćajnica, kao što su pruga Beograd-Bar, aerodrom Ponikve, raskrsnica magistralnih putnih pravaca Subotica-Podgorica i deonice Sušica – Višegrad, u okviru međunarodnog puta E 761, a veoma blizu je i granični prelaz sa Bosnom i Hercegovinom. Poslovna zona „Braneško polje“ ima potpuno izgrađenu infrastrukturu, parcele i objekte pogodne za proizvodne, prerađivačke i slične pogone a kapaciteti električne energije u potpunosti zadovoljajaju potrebe zone. Trenutno u zoni posluje 30 preduzeća sa velikim brojem radnika iz oblasti drvoprerade, mašinske i tekstilne industrije, proizvodnje proizvoda od plastike, građevinskih materijala. Opština Čajetina će pristupiti izradi detaljnog urbanističkog plana nephodnog za dalji razvoj ove zone, koji će definisati nove investicione lokacije i elemente prateće infrastrukture kako bi se stvorili uslovi za dalji privredni razvoj opštine. Na ovaj način Čajetina želi da privuče domaće i strane investitore, što će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda građana, ali i razvoja cele lokalne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here