Na Zlatiboru dodeljena priznanja Vitez Srbije

0
97

Priznanja „Vitez Srbije“ dodeljena su u okviru manifestacije Vidovdanskih kulturnih svečanosti, koje su održane 26. juna u Kulturnom centru na Zlatiboru. Kao i prethodnih godina, ovogodišnji nagrađeni su priznanja dobili kao istaknuti pripadnici svojih profesija, koji, zahvaljujući svojim dostignućima godinama unazad, daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.

Vidovdanske kulturne svečanosti održane su po 12. put pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor. Upućujući čestitke nagrađenima, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da je kada se sagleda sveukupna situacija i praznik Vidovdan, možda u samom startu bilo preambiciozno da jedna mala lokalna samouprava dodeljuje ovo priznanje, ali da je kako se stvari sada odvijaju, sigurno da će dobitnici i njihovi potomci biti ponosni na ovo veliko priznannje zato što su skromni ljudi, zato što odgovorno rade svoj posao i zato što su posvećeni Srbiji.

Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti je jednoglasno odlučio da plaketu Vitez srpske književnosti za decu dodeli piscu Urošu Petroviću. Plaketa Vitez srpske glume pripala je Olgi Odanović, a Vitez srpske muzike je dirigent Bojan Suđić.

Vitez srpskog slikarstva je Željko Đurović, Vitez srpskog sporta košarkaški trener Marina Maljković, Vitez srpske medicine Odeljenje anesteziologije KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, a Vitez novinarstva za oblast dokumentarnog TV filma je novinar i urednik Radio televizije Srbije Slađana Zarić.

Programom Vidovdanskih kulturnih svečanosti i dodelom priznanja Vidovdanski vitez na Zlatiboru je počelo  Zlatiborsko kulturno leto, u okviru kojeg će biti održane brojne predstave, koncerti  i manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here