Siniša Kovačević – Akademija za mlade lidere SNS-a je uvreda za sve akademije u Srbijiji

0
788

Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke je rekao da Akademija za mlade lidere Srpske napredne stranke ima pretenciozan naziv za edukaciju o tome kako biti primitivan, kako ne dozvoliti sagovorniku da govori i kako jačinom glasa napasti argumente.

Mlada liderka Srpske napredne stranke, Staša Stojanović, koja je uzurpirala konfereciju za novinare omladine Narodne stranke u Novom Sadu jer joj je, kako je navela, dosta izmišljotina i napada na Miloša Vučevića, jedna je od brojnih polaznica izvesne Akademije mladih Srpske napredne stranke. O pomenutoj Akademiji se formalno može malo šta saznati. Akademija nema zvanični sajt i funkcioniše isključivo u stranačkim okvirima. Zamolili smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića da prokomentariše pomenuta dešavanja u Novom Sadu, kao i retoriku i ponašanje mladih lidera Srpske napredne stranke.

Prema dostupnim informacijama Akademiju mladih SNS osnovala je “Fondacija za srpski narod i državu” koju je 2019. takođe osnovala Srpska napredna stranka. Na stranačkom sajtu se dalje navodi da će se na akademiji putem seminara, letnjih škola i radionica vršiti edukacija mladih, kako bi se osposobili da učestvuju u društvenom i političkom životu Srbije. Svoje političke veštine stečene na Akademiji Staša Stanković pokazala je u praksi, prekidajući konferenciju za novinare omladine Narodne stranke u Novom Sadu. Uprkos tome što ne postoji zvanična informacija ko obučava mlade kadrove SNS-a, izveštaj Državne revizorske komisije za 2019. pokazao je da je u stvaranju novih SNS lidera učestvovao Vladimir Beba Popović, odnosno njegov “Institut za javnu politiku”. Kroz akademiju SNS je, prema pisanju režimskih medija, do sada prošlo oko 700 mladih SNS kadrova, izabranih putem stranačkog konkursa. Komentarišući ovu Akademiju, Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, rekao je da se nazivom akademija za takvu vrstu organizacije vređa ugled i rad ozbiljnih akademija koje postoje u Srbiji. On je dodao i da je upitno ko i čemu uči polaznike Akademije mladih Srpske napredne stranke ali da je jasno da su i profesori i polaznici univerzalne i primitivne neznalice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here