Igor Jurić – Pedofilija je još uvek tabu tema u Srbiji

0
123

Mnogobrojni negativni komentari na društvenim mrežama na račun žrtava pokazuju da je u našem društvu svest o seksualnom zlostavljanju na vrlo niskom nivou, što po rečima Igora Jurića dodatno otežava borbu protiv pedofilije.

U jednom od intervjua, Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ rekao je da se susreće sa brojnim problemima u borbi protiv pedofilskog lobija, kao i da je ovaj lobi u Srbiji veoma jak. On je dodao i da se ne plaši da li će ga ubiti, ali da ne želi da za njega kao za Vladimira Cvijana govore kako je sam izvršio samoubistvo jer nije mogao da izdrži pritisak. Jurić je rekao da to nikad ne bi uradio, jer bi na taj način izneverio njegovu kći Tijanu. Zamolili smo Igora Jurića da kaže da li je već dobijao pretnje smrću i sa kakvim se poteškoćama susreće u borbi protiv pedofilije.

Iako se sada više nego ranije javno govori o seksualnom zlostavljanju kako maloletnih tako i odraslih osoba, čini se da je u Srbiji priča o pedofiliji još uvek tabu tema sa mnogo nepoznanica. Osetljivost tematike, negativan ili osuđujući odnos prema žrtvama i veoma niska svest građana kada je reč o ovoj temi, čine borbu protiv pedofilije još težom. Po rečima Igora Jurića, borba protiv pedofilije je opasan, dugotrajan i teško dokaziv proces, koju otežava činjenica da je u ovom zločinu potrebna žrtva koja bi mogla o tome da govori. Jurić je rekao da se u svojoj borbi susreće sa jako neprijatnim situacijama koje prate pretnje koje dobija, a s obzirom na to da je dirnuo u “osinje gnezdo” oseća potrebu da kaže da će istrajati u svojoj borbi, ali ako mu se nešto desi želi da njegova porodica zna da on nije sam sebi naudio,  da nije kukavica i da želi da njegova pokoljenja budu ponosna na njega zbog svega što je radio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here