Višeslav Simić – Aljbin Kurti je lažni premijer lažne države Kosovo

0
238

Dr Višeslav Simić, profesor geopolitike je rekao da ne očekuje nikakve konkretne ishode razgovora između Aljbina Kurtija i Aleksandra Vučića jer, prema njegovom mišljenju, ni jedan, ni drugi predstavnik ne donose odluke samostalno, već pod uticajem zapadnih sila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, rekao je da je dogovoreno da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou, kao i da albanska delegacija ne želi da ispuni potpisane ugovore. Zamolili smo profesora geopolitike Višeslava Simića da prokomentariše kakvi ishodi budućih razgovora se mogu očekivati u narednom periodu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti razgovarali su uz posredovanje šefa diplomatije Evropske unije Žozepa Borela i specijanog predstavnika Evropske unije za dijalog dve zemlje Miroslava Lajčaka. Vučić je rekao da Albanci ne žele da razgovaraju o zajednici srpskih opština, već traže da Srbija prizna kosovsku nezavisnost. Vučić je dodao i da Kurti nije prihvatio da srpska strana pretraži devet lokacija na Kosovu za koje sumnja da se u njima nalaze posmrtni ostaci Srba. Predsednik Srbije je dodao da će u narednim danima razgovarati sa Srbima sa Kosova, jer je, kako je naveo, veoma uplašen, videvši sa koliko neodgovornosti će Srbija morati da se suočava u budućnosti. Kurti je ponovio da je cilj dijaloga sa Srbijom međusobno priznanje Kosova i da je to rekao i američki predsednik Džozef Bajden. Dr Višeslav Simić, profesor geopolitike, izneo je mišljenje da ni Kurti, ni Vučić ne donose odluke samostalno, već pod uticajem velikih sila, kao i da razgovori ne mogu biti na najvišem nivou jer se vode između osobe koja je predsednik države Srbije i, kako je naveo, teroriste koji predstavlja lažnu državu Kosovo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here