Meštani Elemira sa predstavnicima Vodovoda razgovarali o problemu vodosnabdevanja sela

0
512

Meštani Elemira okupili su se sinoć ispred Mesne zajednice kako bi u razgovoru sa predstavnicima JKP “Vodovod i kanalizacija“ izneli probleme sa vodosnabdevanjem i pronašli rešenje na obostranu korist. Nakon žustre rasprave odlučeno je da u Elemiru u narednih 7 dana ne bude restrikcije vode, da Vodovod izvrši proveru zatvarača na vodovodnoj mreži u selu i da se formira komisija koja će razmotriti potrebu za bušenjem novih bunara.

Meštani Elemira okupili su se 28. juna u večernjim satima ispred Mesne zajednice u ovom selu kako bi u direktnom razgovoru sa predstavnicima JKP „Vodovod i kanalizacija“ izneli probleme sa vodosnabdevanjem i pokušali da zajednički pronađu rešenje. Ispred JKP “Vodovod i kanalizacija” prisutnima su se obratili Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i Dragan Škrbić, šef Službe elektromašinskog održavanja. Gajin je okupljenim meštanima Elemira rekao da je sistem vodosnabdevanja koncipiran tako da zadovolji osnovne potrebe za vodom te da do problema u vodosnabdevanju dolazi kada su više temperature i kada je veća potrošnja vode, a posebno neracionalna potrošnja vode. Škrbić je istakao da bunari rade u punom kapacitetu i da bi svaka prekomerna potrošnja bila fatalna po bunare.

Elemirci su, sa druge strane, ukazali na svoje probleme do kojih dolazi zbog slabog pritiska vode u vodovodnoj mreži i zbog nedostatka vode. Pre svega problem predstavlja to što ne mogu da održavaju ličnu higijenu, pogotovo po povratku iz bašta, sa njiva ili iz štala.

Stanovnici Elemira već neko vreme imaju osetno nizak pritisak vode u vodovodnoj mreži, a često dolazi i do nedostatka vode. Kako bi se vodotoranj napunio vodom i kako bi svi, uz racionalnu potrošnju, imali vodu u jutarnjem špicu i u toku dana JKP “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin donelo je prošlog petka privremenu meru prekida vodosnabdevanja u Elemiru od 1 do 5 časova, kasnije je ta mera preinačena pa je isključenje vode trebalo da traje od 1 do 4 noću. Međutim, na sastanku sa meštanima u Elemiru je, nakon žustre rasprave, odlučeno da se privremena mera prekida vodosnabdevanja ukine u narednih sedam dana kako bi se utvrdilo kakvo će biti vodosnabdevanje, uz napomenu da će, ukoliko se pokaže da je prekid vodosnabdevanja neophodan ponovo biti uvedena ta mera. Sem toga, dogovoreno je i da će ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” vršiti proveru zatvrača na vodovodnoj mreži u potezu ulica Proleterska, Boška Mijatova, Toze Markovića i Zmaj Jovine kako bi se utvrdilo da li postoje neki razlozi tehničke prirode koji utiču na sistem vodosnabdevanja u tom reonu gde je problem i najveći. Takođe je odlučeno i da Savet mesne zajednice Elemir u narednom periodu formira komisiju koja će razmotriti potrebe za bušenjem novih bunara i koja će kontaktirati sa zrenjaninskim Vodovodom povodom tehničkih uslova i raditi na obezbeđivanju sredstava za njihovo bušenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here