Uručenje zlatne plakete na ceremoniji Najplemenitiji podvig godine “Večernjih novosti”

0
130

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji 58. najplemenitiji podvig godine Večernjih novosti u svečanoj sali Skupštine grada Beograda i tom prilikom je u ime države Srbije primio zlatnu plaketu za najplemenitiji podvig godine koji je dodeljen državi zato što je poklonila više od 416.000 doza vakcina protiv korone susednim i drugim evropskim zemljama.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u ime države Srbije zlatnu plaketu za najplemenitiji podvig godine koji je dodeljen državi zato što je poklonila više od 416.000 doza vakcina protiv korone susednim i drugim evropskim zemljama. Ceremonija 58. najplemenitiji podvig godine Večernjih novosti održana je u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Tom prilikom predsednik Vučić je rekao da zlatnu plaketu ne doživljava kao lično priznanje, već kao priznanje državi Srbiji i dodao da Srbija na nabavku vakcina nije gledala kao na političku arenu, već kao na zdravstveni i životni problem.

Predsednik Vučić je zahvalio članovima žirija na odluci i napomenuo da je tako nešto uvek najnepopularnije dodeliti bilo kom predstavniku države. Država je uvek ona koju pozovemo kada nam je teško, rekao je predsednik Vučić i naglasio da je Srbija odlukom da pokloni vakcine protiv korone susednim i drugim evropskim zemljama spasila na stotine i hiljade života. Vučić je rekao da je ovo priznanje priznanje za sve naše policajce, vojnike, lekare, vredne državne službenike i sve one koji su se borili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here