Svečana sednica Skupštine opštine Čajetina

0
126

Povodom Dana opštine Čajetina, održana je svečana sednica Skupštine opštine Čajetina, kojoj su, osim rukovodstva opštine i odbornika, prisustvovali brojni gosti, među kojima su bili i Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, kao i ovogodišnji dobitnici najvećeg priznanja ”Zlatiborska povelja” iz Fondacije Aćimović.

Povodom Dana opštine Čajetina, 30. juna održana je svečana sednica Skupštine opštine Čajetina, koju je otvorio Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina koji je rekao da je od prethodnog rođendana opštine završeno nekoliko kapitalnih investicija, među kojima je svakako najznačajnija panoramska gondola na Zlatiboru, najduža gondola tog tipa na svetu, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra. Đurić je napomenuo da je završena još jedna velika investicija, jedinstvena na našim prostorima. Reč je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru koje je izgrađeno uz pomoć Vlade Republike Slovenije. On je dodao i da je potpuno obnovljeno jezero u centru Zlatiibora, da je preuređen Kraljev trg i da je asfaltiran veliki broj ulica. Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je čestitao predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću, koji je prema njegovim rečima primer kako se predanim radom može mnogo uraditi u svojoj lokalnoj samoupravi. Ministar je napomenuo da će Vlada u narednom periodu dati dodatnu podršku za sve infrastrukturne projekte ne samo na Zlatiboru, nego bile gde u Republici Srbiji, gde postoji prostor za ekonomski rast.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da je cilj koji se sada ostvaruje u Čajetini postavljen još pre 20 godina, a da se sada priprema strategija za naredni period koju će sprovoditi uz pomoć vladinog i nevladinog sektora.

U ime dobitnika, najvećeg priznanja opštine Čajetina ”Zlatiborske povelje”, prisutnima se obratio Slobodan Aćimović, predstavnik Fondacije Aćimović. On se zahvalio na nagradi i poželeo Opštini Čajetini, ali i njenom rukovodstvu veliki napredak u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here