Supruga Mike Aleksića tvrdi da on nije nasilnik

0
182

Slažem se sa dekanom Fakulteta dramskih umetnosti da taj fakultet nema nikakve veze sa slučajem optužbi protiv Mike Aleksića, izjavila je Biljana Aleksić, supruga Mike Aleksića.

Dekan Fakulteta dramskih umetnosti Miloš Pavlović izjavio je da se taj fakultet, nakon istupa u javnosti Biljane Aleksić povodom sudskog procesa koji se vodi protiv njenog supruga, ograđuje od njenih izjava vezanih za nastavu, studente i profesore tog fakulteta. Pavlović je u pisanoj izjavi naveo da ime i delatnost Fakulteta dramskih umetnosti ne mogu biti interpretirani u korist jedne strane u procesu, posebno zbog činjenice da su u sudski proces uključeni i studenti tog fakulteta. Zamolili smo Biljanu Aleksić da prokomentariše ove navode dekana.

Supruga vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, Biljana Aleksić, čiji suprug je u pritvoru zbog optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih učenica, govorila je u emisiji „Dok andjeli spavaju“ o tome da je praktično nemoguće da je Mika učinio to za šta ga optužuje devet bivših učenica. Ona je tada navela i da se glumci plaše da će biti izopšteni i da zato ne brane u javnosti njenog supruga i dodala da tvrdi da Miroslav Aleksić nije ni nasilnik, ni psihopata, ni silovatelj, ni sve ono što se protekla četiri meseca provlači kroz medije. Kako je “Blic” objavio, neki od studenata sa završne godine Fakulteta bili su svedoci na strani oštećenih glumica. Osim toga, jedna od žrtava čija priča je možda i najtraumatičnija, jer je, po sopstvenim tvrdnjama, više puta silovana, skoro svakodnevno se sreće s Mikinom suprugom. Istu tu studentkinju Aleksićeva supruga spomenula je u jednom od svojih intervjua u negativnom kontekstu. Iako je Fakultet dramskih umetnosti kroz izjavu dekana poručio da se potpuno ograđuje od ovog slučaja, mediji su pokrenuli pitanje kakav će biti odnos profesorke Aleksić prema najmlađoj devojci koja je prijavila njenog supruga, a koja bi trebalo da bude u klasi profesorke Biljane Aleksić. Aleksićeva je rekla da je saglasna sa izjavom dekana i da ne postoji razlog da Fakultet dramskih umetnosti na bilo koji način bude umešan u čitavu priču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here