Milan Dumanović – Odgovorni za asfaltiranje puta do Belivukove kuće bi trebalo da su u pritvoru

0
177

Bivši policajac Milan Dumanović je rekao da je Aleksandar Vučić naredio da se uhapsi grupa Veljka Belivuka, koja mu je do skoro služila za ostvarivanje pojedinih ciljeva, a da bi svi oni koji sa sebe sklanjaju odgovornost za asfaltiranje puta do Belivukove kuće, trebalo da odgovaraju pred sudom.

Temu asfaltiranja ulice u Ritopeku u kojoj se nalazi ozloglašena kuća Veljka Belivuka, otvorio je nekadašnji predsednik opštine Grocka. Nadležni za ovaj posao i oni koji su javno označeni za njegovo organizovanje, između sebe prebacuju lopticu odgovornosti. Put je asfaltirao Srbijaput, ali se još uvek ne zna ko je dao naređenje za izvođenje ovih radova. Zamolili smo Milana Dumanovića da prokomentariše kolika je i kakva odgovornost na pojedincima iz vlasti u vezi sa ovim slučajem.

Nakon izjave Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka, da je asfaltiranje puta do kuće Veljka Belivuka u Ritopeku mogao da naredi Goran Vesić ili koordinator SNS za opštinu Grocka Milosav Miličković, podigla se velika prašina u javnosti. Iako nadležni tvrde da asfaltiranje nema veze sa kućom uhapšenog organizatora kriminalne grupe, u kojoj su, prema navodima predsednika države, počinjeni stravični zločini, meštani pak imaju sasvim drugačiju priču. Oni su rekli da je nejasno zašto je ovo naselje selektivno asfaltirano kada u neasfaltiranom delu ima 15 kuća, kao i u tom drugom delu, koji sada ima put. Meštani su naglasili da u neasfaltiranom delu naselja ima mnogo dece koja idu u školu i  starijih kojima je teško da pešače po zemljanom putu. Milan Dumanović, bivši policajac, rekao je da u Srbiji institucije ne rade svoj posao, pa se ni hapšenje grupe Veljka Belivuka nije dogodilo po nalogu nadležnih institucija, već predsednika Aleksandra Vučića, koji je dobro znao za postojanje ove grupe i kome je ona služila, do skoro. On je dodao da bi svi oni koji bi mogli imati i deo odgovornosti za asfaltiranje trebalo da budu u pritvoru i da pred sudom dokažu jesu li krivi ili nisu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here