Vučić u Novoj Pazovi – Fabrika MTU donosi velike promene celoj Srbiji

0
153

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Novoj Pazovi ceremoniji povodom početka radova na izgradnji postrojenja za popravke kompanije MTU Maintenance Serbia d.o.o i poručio da će ta fabrika doneti velike promene i puno značiti ne samo za Pazovu, već i Beograd, Srem i celu Srbiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u novoformiranoj industrijskoj zoni u Novoj Pazovi početku izgradnje fabrike za popravku avio-motora MTU Mejntejns Srbija, investicije vredne približno 100 miliona evra. Ovom događaju su prisustvovali i ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, pokrajinski premijer Igor Mirović, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib i predstavnici MTU. Vučić je ocenio da će nova fabrika te kompanije, koja je lider u avio-industriji, doneti velike promene i puno značiti ne samo za Novu Pazovu, već i za Beograd, Srem i čitavu Srbiju. On je istakao da će Nova Pazova, koja ima nezaposlenost ispod pet odsto, dodatno povećati zaposlenost, kao i da će imati mnogo više prihoda za izgradnju puteva i lokalne i komunalne infrastrukture.

Postrojenje za popravke kompanije MTU se gradi u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi, koja je na samo 25 kilometara od Aerodroma “Nikola Tesla”, a moći će da obavi približno 400.000 sati remonta godišnje. U budućoj fabrici biće zaposleno u prvoj fazi do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here