Vulin sa ruskim ambasadorom i zamenikom ministra bezbednosti BiH

0
82

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i sa srpskim predstavnikom u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine, zamenikom ministra Nedeljkom Jovićem.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko dogovorili su nastavak obuka policijskih službenika u ruskim visokoškolskim ustanovama, posebno u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima, kao i u oblasti vanrednih situacija. Ambasador Ruske Federacije ponovio je da će nastaviti da pruža bezuslovnu podršku rukovodstvu Republike Srbije u borbi za očuvanje autonomne pokrajine Kosovo i Metohija u sastavu Republike Srbije.

Ministar Vulin je razgovarao danas i sa srpskim predstavnikom u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine, zamenikom ministra Nedeljkom Jovićem o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima od značaja za bezbednost građana dveju zemalja. Na sastanku je istaknuto da je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala, zbog čega je veoma važna razmena obaveštajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji krše zakon sa obe strane Drine. Sagovornici su naveli da je izuzetno značajno to što će u najskorije vreme biti potpisana tri sporazuma između Srbije i BiH – o graničnim prelazima, pograničnom saobraćaju i o lokacijama na zajedničkim graničnim prelazima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here