Brnabić obišla radove na izgradnji transfer stanice Banjica

0
114

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas, zajedno sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović, radove na izgradnji transfer stanice „Banjica“ na putu Bistrica–Priboj, na koju će se dovoziti otpad iz četiri opštine ovog dela Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas, zajedno sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović, radove na izgradnji transfer stanice „Banjica“ na putu Bistrica–Priboj. Ona je tom prilikom rekla da je prvi njen sastanak sa ministarkom Vujović imao za temu deponiju Stanjevine i da je tada rečeno da Vlada mora više da se bavi životnim pitanjima koja se tiču svakodnevnog života građana Srbije te da je zaključeno da je najbolji način za početak bavljenja životnom sredinom na taj način naći rešenje za deponiju Stanjevine.

Izgradnja transfer stanice „Banjica“ je preduslov za uspostavljanje modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom ka kojem će gravitirati opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica. Po završetku radova, na ovu lokaciju će se dovoziti otpad koji će nakon selekcije i pretovara biti transportovan u Regionalni centar „Duboko“ u Užicu. Vrednost radova na izgradnji transfer stanice je 160 miliona dinara, a njenom izgradnjom biće završena prva faza rešavanja problema odlaganja i upravljanja otpadom u ovom regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here