Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, uručio je 171 ugovor, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo realizovalo je konkurs namenjen podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini. Ukupna vrednost investicije je blizu 238 miliona dinara, u čemu je učešće Pokrajine 84,07 odsto. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 1,5 miliona dinara, a resorni sekretarijat po ovom konkursu sufinansira i do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Reč o sredstvima namenjenim za otpočinjanje poljoprivredne proizvodnje, nabavku priključne mehanizacije, investicije u fizičku imovinu gazdinstva za preradu poljoprivrednih proizvoda i sve ono što je vezano za unapređivanje poslovanja mladih poljoprivrednika na selu. Pravo da konkurišu za ova sredstva osim novih poljoprivrednih gazdinstva, registrovanih u ovoj godini, isto tako imala su i ona gazdinstva registrovana u prošloj godini. Razlog tome je što je prethodne godine ovaj konkurs bio obustavljen zbog nedostataka sredstava kao posledice stanja izazvanog epidemijom virusa kovid 19.

Mladi poljoprivrednici su istakli da će na ovaj način uspeti da unaprede svoje poslovanje te da će uz novu priključnu mehanizaciju smanjiti utrošak radne snage i poboljšati kvalitet i prinos svoje proizvodnje. Oni su istakli da je ova pomoć od velike važnosti, jer žele da rade i žive na selu, gde vide svoju budućnost.