Dragoljub Simonović – Nebojša Stefanović odavno ne vodi Gradski odbor SNS u Beogradu

0
208

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka je rekao da je bilo samo pitanje trenutka kada će Stefanović biti i zvanično smenjen iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke, jer taj odbor, prema njegovim rečima, vodi Milosav Miličković, koji je privatizovao Odbor.

Glavni odbor vladajuće Srpske napredne stranke prihvatio je na sednici održanoj 29. maja u Beogradu ostavku Nebojše Stefanovića, aktuelnog ministra odbrane Srbije, na mesto predsednika beogradskog odbora te stranke. Lider stranke i predsednik države Aleksandar Vučić je u obraćanju članovima glavnog odbora najavio proceduru za izbor novog predsednika najvećeg odbora stranke, kao i temeljne promene u stranci. Zamolili smo bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića da prokomentariše novonastala dešavanja u Srpskoj naprednoj stranci.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić, povodom ostavke Nebojše Stefanovića na mesto predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke, izjavio je da će se odnosi među članovima rešavati unutar Srpske napredne stranke, ali i da nikada neće biti “skidanja glava”. Ništa više od ovoga građani nisu mogli da saznaju o odnosima na relaciji Vučić-Stefanović na sednici Glavnog odbora stranke. Pored predsednika naprednjaka i Srbije Aleksandra Vučića, sada umesto Nebojše Stefanovića sedi Aleksandar Šapić. Lider naprednjaka upozorio je vrh stranke da, kako kaže, nisu važne njihove državne funkcije i da će o njima odlučivati građani Srbije i cela stranka. Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka izjavio je da ukoliko se bude pokazalo da je Stefanović zaista odgovoran za aferu prisluškivanja, trebalo bi da bude smenjen sa svih funkcija i da za učinjeno odgovara. On je dodao da ne zna kakva će biti politika novog rukovodstva Gradskog odbora, ali i izneo mišljenje da stranka mora da menja mnoge stvari iznutra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here