Ana Brnabić – Inđija jedna od najboljih evropskih lokacija za ulaganje

0
124

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Inđiji polaganju kamena temeljca za novi proizvodni pogon fabrike „Grundfos“ i istakla da je Inđija jedna od najboljih evropskih lokacija za ulaganje.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Inđiji polaganju kamena temeljca za novi proizvodni pogon fabrike „Grundfos“, koja proizvodi pumpe za grejanje, klimatizaciju, vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe. Brnabić, koja je najpre obišla postojeći proizvodni pogon, navela je da će, pored približno 900 trenutno zaposlenih u ovoj fabrici, novi pogon stvoriti mogućnost da se broj radnika poveća. Ona je istakla da je Inđija jedna od najboljih evropskih lokacija za ulaganje, dodavši da ovom investicijom „Grundfos“ prelazi brojku od 1.000 zaposlenih i postaje treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

Brnabić je rekla da za „Grundfos“ epidemija koronavirusa kao da nije postojala, jer su proizvodnja i izvoz u 2020. godini bili veći nego u 2019. godini.

Ugovorom sa Ministarstvom privrede “Grundfos” je imao obavezu, a koju je u celini ispunio, da uloži sredstva u ukupnom iznosu od 50.800.000 evra i otvori 318 novih radnih mesta, a za realizaciju je odobreno 6.000.000 evra podsticaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here