Sastali se Vučić i Orban

0
66

Predsednik Repubike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Mađarske Viktorom Orbanom, koji je u okviru jednodnevne radne posete boravio u Beogradu. Predsednik Vučić je zahvalio visokom gostu za lično zalaganje na izuzetno dobrim odnosima između Srbije i Mađarske, kao i za puni doprinos stabilizaciji u regionu.

Predsednik Repubike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Mađarske Viktorom Orbanom, koji je u okviru jednodnevne radne posete boravio u Beogradu. U obraćanju nakon sastanka, predsednik Vučić je istakao da su mađarska vlada i premijer Viktor Orban pravi prijatelji Srbije, koji otvoreno podržavaju evropski put Srbije, čak i kada zbog toga trpe kritike, kao i da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u našoj savremenoj istoriji.

Premijer Mađarske Viktor Orban je u svom obraćanju poručio da nedvosmisleno podržava Srbiju i njeno članstvo u EU, jer iza Srbije stoji čitav Zapadni Balkan. Tokom posete premijera Orbana, predsednik Vučić je uručio Orden srpske zastave prvog stepena ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peteru Sijartu i naglasio da je on uvek i na svakoj međuvladinoj konferenciji Srbije i Evropske unije jasno iskazivao da Srbija mora što pre da se pridruži Evropskoj uniji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here