Zahuktala se borba države protiv organizovanog kriminala

0
116

Glavni pripadnici grupe Veljka Belivuka će izbeći odgovornost i nastaviti dalje da rade, samo sa drugom grupom koja će se verovatno stvoriti ubrzo, izjavio je Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde.

Borba države protiv organizovanog kriminala uzela je maha, ali postoje oni koji sumnjaju da će ishod te borbe biti efektan, to jest nisu sigurni da je odsečena glava mafijaške hobotnice koja je svojim nedelima uznemirila javnost cele Srbije. Iako država tvrdi da je stala na put grupi Veljka Belivuka, novi dokazi o činjenjima ove grupe stalno isplivavaju. S obzirom na pisanja pojedinih medija da pripadnici ovog klana čak i iz zatvora vrše pritiske na moguće svedoke, upitali smo Mihajla Ulemeka, nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde za mišljenje hoće li svi koji treba da budu privedeni pred lice pravde to i biti, ili ima i onih koji će izbeći odgovornost i koji su sarađivali sa ovom grupom, a još uvek su na slobodi.

Apelacioni sud u Beogradu produžio je 29. aprila, za još tri meseca pritvor Veljku Belivuku, vođi kriminalne grupe „Principi“ i njegovim saradnicima. Belivukova grupa se, između ostalog, sumnjiči za ubistva, otmice i nedozvoljeno posedovanje oružja. Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i njegov najbliži saradnik Marko Miljković uhapšeni su, zajedno sa svojim saradnicima, početkom februara kao organizatori kriminalnog klana koji se krio iza huligansko-navijačke grupe fudbalskog kluba Partizan, a pritvor je svima produžen za još tri meseca zbog opasnosti od bekstva i rizika da bi izlaskom na slobodu ponovili krivična dela ili uništili dokaze. Istraga protiv Belivukove kriminalne grupe za sada obuhvata samo period od 2019. godine iako je grupa postojala i bila aktivna i nekoliko godina pre toga i upravo u tom periodu je imala najjače veze u policiji i politici. Odgovarajući na pitanje da li će biti i onih koji će izbeći pravdu, a sarađivali su sa ovom grupom, Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da će glavni akteri izbeći odgovornost i da će nastaviti da rade dalje sa nekom novom kriminalnom grupom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here