Velimir Abramović – Priznanje Kosova bi izazvalo nemire

0
463

Ukoliko dođe do priznanja Kosova, patrijarh Porfirije bi mogao izvesti 100 hiljada ljudi na ulicu i srušiti vlast, izjavio je Velimir Abramović, doktor filozofije i publicista.

Velimir Abramović, doktor filozofije i publicista je rekao da je za izdaju i predaju Kosova Albancima kriv Gorbačov, a da će Vučić, ukoliko prizna nezavisnost biti označen kao najveći krivac i pasti sa vlasti.

Velimir Abramović doktor filozofije, publicista univerzitetski profesor i istraživač lika i dela Nikole Tesle rekao je da će narod na ulici srušiti Vučića i aktuelnu vlast. Upitali smo ga da li se sa izvesnošću može očekivati skori pad ovog režima i ko bi mogao odigrati ključnu ulogu u tom slučaju.

Na sednici Skupštine Srbije održanoj 22. juna usvojen je izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom od maja 2019. do 15. juna 2021. godine, kao i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Sednica je počela u podne, a na njoj je predsednik države Aleksandar Vučić informisao građane i poslanike o pregovorima u Briselu i perspektivama delovanja srpske države na Kosovu i Metohiji. On je rekao da pred Srbijom nije lak zadatak i da nije vreme za svečarsko raspoloženje, niti vreme za prevelika očekivanja, već vreme za suočavanje sa realnošću koja nas okružuje. Vučić je poručio da zamrznuti konflikt ne odgovara Srbiji, jer zapadne sile svoj stav o Kosovu neće promeniti. Predsednik je dodao i da je kompromis jedino rešenje, ali da ne vidi kako bi to kompromisno rešenje izgledalo. Velimir Abramović, doktor filozofije i publicista, izneo je stav da je Kosovo predato Albancima od strane Rusa još 1989. godine i to dogovorom koji su međusobno sklopili Gorbačov i Džordž Buš stariji. On je dodao da Rusima ide u prilog da Vučić sada bude proglašen za krivca ukoliko Srbija prizna nezavisnost Kosova, kako bi oni izbegli istorijsku odgovornost za taj čin. Abramović je rekao da bi se u slučaju priznanja Kosova desio i Vučićev pad sa vlasti jer bi partrijarh Porfirije, koga je nazvao francuskim agentom iz ruskog odeljenja, mogao izvesti narod na ulicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here