Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak na kome su analizirani rezultati u prvoj polovini ove godine, kao i dalјe unapređenje rada policije opšte nadležnosti i saobraćajne policije.

Na sastanku koji je danas održao ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, a kojem su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i načelnici policijskih uprava, analizirani su rezultati rada ministarstva u prvoj polovini ove godine, a bilo je reči i o daljem unapređenju rada policije. Ministar Vulin je posebno pohvalio rad saobraćajne policije istakavši da su pripadnici saobraćajne policije svakodnevno na ulicama i da sankcionišu vozače koji upravlјaju automobilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. On je istakao da su oni na taj način sprečili mnoge saobraćajne nezgode i sačuvali lјudske živote. Takođe, naplatom kazni za najteže prekršaje koje su činili nesavesni vozači znatno su doprineli povećanju budžeta Republike Srbije rekao je ministar Vulin i  naglasio da je od 1. januara do 30. juna ove godine naplaćeno više kazni za 5.996.378 evra u odnosu na 2019. godinu.

Ministar Vulin je na sastanku istakao važnost vraćanja pozornika na naše ulice i istakao da će 400 momaka i devojaka brinuti o bezbednosti naših građana. On je rekao da je svrha uvođenja pozornika da život običnog čoveka postane bolјi, lakši i bezbrižniji. Prema njegovim rečima 400 momaka i devojaka pozornika pojačaće kvalitet rada ministarstva unutrašnjih poslova, ali pre svega bezbednost građana.