Dragoslav Bokan – Međunarodna zajednica je okupatorska sila koja na nama vežba svoju snagu

0
394

Odluke međunarodne zajednice kada su u pitanju srpski interesi na Balkanu po mišljenju Dragoslava Bokana uvek su na štetu Srbije, jer ,,taj autoput njihovog doživljaja Balkana oni grade preko naših kostiju”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se povećava pritisak Evropske unije i Sjedinjenih Država kako bi se postiglo rešenje za Kosovo, a da je za njih uvek rešenje priznanje Kosova. On je optužio medjunarodnu zajednicu za licemerje u odnosu prema Srbima i kao primer za to naveo odnos prema Kosovu i prema Republici Srpskoj. Vučić je rekao da u medjunarodnim kontaktima često sagovornike pita zašto su kosovskim Albancima priznali nezavisnost i pravo na otcepljenje a Srbima u Republici Srpskoj tako nešto brane i da nikada do sada nije dobio smislen odgovor. Zamolili smo Dragoslava Bokana, režisera, književnika i publicistu da prokomentariše paralelu koju je predsednik povukao između Kosova i Republike Srpske.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je uverenje da pritisci na Srbiju zbog Kosova neće dati rezultate zbog doslednog i  dostojanstvenog stava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o rešavanju kosovskog problema, kao i njegove spremnosti na dijalog i kompromis, a  da će Rusija  biti podrška Srbiji i prilikom rešavanja kosovskog pitanja koje ne može biti rešeno bez saglasnosti i odobrenja Saveta bezbednosti, čiji je Rusija stalni član. Komentarišući odluke međunarodne zajednice prema srpskim interesima na Balkanu, Dragoslav Bokan je rekao  da je međunarodna zajednica ,,okupatorska sila koja na nama vežba svoju snagu”, da su odluke koje donosi ,,uvek na našu štetu”, i da se tome treba suprotstaviti i ne dozvoliti da ,,autoput njihovog doživljaja Balkana grade preko naših kostiju”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here