Dr Marko Jakšić, član Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ postavio je  pitanje zašto predsednik Vučić uopšte vodi pregovore, ako ne zna kakvi su mu ciljevi, koji  su mu planovi, kakve su mu namere, i šta znači opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da je izveštaj predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pregovorima sa Prištinom, koji je podneo Skupštini Srbije, pokazao da on ne zna šta je kompromisno rešenje i da u stvari nema rešenja za Kosovo. Ukazuje da je u izveštaju svega bilo, ali najmanje o pregovorima. Zamolili smo člana Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ dr Marka Jakšića da prokomentariše šta je iz izveštaja koji je izneo predsednik Vučić bilo najznačajnije za srpski narod na Kosovu.

Komentarišući Vučićevu izjavu da je jedino rešenje u pregovorima sa Prištinom kompromisno, ali da ne zna šta je kompromis, bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je istakao da ako „glavni pregovarač, koji pregovara u prethodnih devet godina i niko ne zna šta je ispregovarao, sam prizna da ne zna šta je kompromis, onda se običan građanin pita čemu pregovori“. Bogdanović je naglasio da mi treba da znamo šta treba da bude interes Srbije u tim pregovorima i da znamo šta su crvene linije. S druge strane dr Marko Jakšić, član Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ postavio je pitanje zašto predsednik uopšte vodi pregovore, ako ne zna kakvi su mu ciljevi, koji  su mu planovi, kakve su mu namere, i šta znači opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. Prema tome ceo Vučićev izveštaj o pregovorima s Prištinom je po onoj narodnoj trla baba lan da joj prođe dan, zaključio je Jakšić.