Predsednik Vučić obišao inženjerski centar u fabrici “ZF Serbia”

0
89

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas inženjerski centar u fabrici ZF Serbia , gde je razgovarao sa domaćim inženjerima, upoznao se sa novim tehnologijama i mogućnostima najsavremenijeg istraživačkog centra u Srbiji  i poručio da će naša država, zajedno sa nemačkim partnerima, stvarati budućnost evropske automobilske industrije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas inženjerski centar u fabrici ZF Serbia u Pančevu i tom prilikom rekao da je ova kompanija za samo tri godine zaposlila u fabrici 900 ljudi i oko 100 stručnjaka u razvojno-istraživačkom centru.

Vučić je naveo da Srbija gradi budućnost evropske automobilske industrije zajedno sa nemačkim partnerima te da je ponosan na fabriku i veličanstveni istraživački centar u Pančevu i dodao da je Srbija u prvoj polovini godine privukla 1,72 milijarde evra stranih direktnih investicija istakavpi da veruje da će se taj trend nastaviti do kraja godine. Vučić je rekao da je kada je on postao premijer u nemačkim kompanijama radilo 17.000 ljudi, a da ih je danas 71.000 što je ocenio kao veliki napredak jer su nemačke kompanije prepoznale Srbiju kao dobru lokaciju za svoj biznis.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here