Sastanak ministra Vulina sa ambasadorom Države Katar

0
65

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Države Katar sa kojim je  razgovarao o saradnji dve zemlјe.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa odlazećim ambasadorom Države Katar Šeikom Mubarakom bin Fahadom Al-Tanijem, koji se zahvalio ministru Vulinu na ličnom doprinosu u unapređenju saradnje dveju zemalјa i poručio da će njegov naslednik nastaviti da neguje prijatelјske odnose Republike Srbije i Države Katar. Ministar Vulin se takođe zahvalio ambasadoru Al-Taniju za sve što je tokom svog mandata uradio za Republiku Srbiju, pogotovo za medicinsku opremu koju je Država Katar donirala našoj zemlјi na početku epidemije Kovid 19.

Ministar Vulin je na sastanku istakao značaj ukidanja vize za katarske državlјane, kao i uspostavlјanje viznih olakšica za naše državlјane koji putuju u Državu Katar. Takođe, ministar Vulin se osvrnuo i na dva pisma o namerama između dva ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih akademija, koja su dala okvir za  unapređenje policijske saradnje dveju zemalјa, uz konstataciju da je potrebno dodatno unaprediti razmenu informacija, iskustava i dobre prakse.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here