Vladimir Vuletić – SBPOK da proveri činjenice oko restorana na stadionu „Partizana“

0
258

Zadatak SBPOK-a jeste da uvrdi da li postoji ili ne postoji ugovor o zakupu restorana u kojem je pronađen bunker Veljka Belivuka, rekao je profesor Vladimir Vuletić.

Vladimir Vuletić predao je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala fotokopiju zapisnika sa sednice Upravnog odbora „Partizana“ u kome stoji da se restoran sa baštom i pripadajućim objektima na stadionu „Partizana“ izdaje na 15 godina preduzeću „Mitona“ iz Beograda. U tom restoranu okupljala se kriminalna grupa Veljka Belivuka. Direktor firme „Mitona“ je Milorad Pušica, član Glavnog odbora SNS-a. Inspektori SBPOK-a, utvrdili su da Sportsko društvo “Partizan” nije imalo sklopljen ugovor sa preduzećem “Mitona”, niti sa Miloradom Pušicom o iznajmljivanju restorana i bašte na stadionu u Humskoj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Vuletić je na to odgovorio da on nije ni govorio o ugovoru, već o zapisniku sa sednice. Zamolili smo profesora Vladimira Vuletića da pojasni ovaj slučaj.

Partizanov restoran koji se nalazi u okviru stadiona u Humskoj, a u kom je pronađen navodni bunker koji su koristili pripadnici navijačke grupe Veljka Belivuka, izdat je još 2017. godine preduzeću ,,Mitona” koje se, prema rečima profesora Vladimira Vuletića nalazi na istoj adresi i u istom vlasništvu kao i ,,MMP konsalting”, firma za prodaju oružja čiji je vlasnik Milorad Mićo Pušica, visoki funkcioner Srpske napredne stranke. Vuletić je izjavio da odgovor na pitanje zbog čega je restoran u Humskoj izdat i pod kojim uslovima firmi Milorada Pušice treba da daju predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Milorad Vučelić i SBPOK.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here