Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor

0
112

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović svečano su otvorili Inovacioni biznis centar Zlatibor koji će pomoći razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru i koji će predstavljati podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović svečano su otvorili Inovacioni biznis centar Zlatibor. Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u ovaj projekat, prvenstveno u opremanje centra, a Opština Čajetina je obezbedila prostor i budžetski opredelila 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je rekao da je danas Zlatibor upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer će se, razvojem ovog centra, sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija odlučivati da na Zlatiboru započne svoje poslovne aktivnosti.

Zahvalivši se na podršci ministru Popoviću, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je opština Čajetina u svojim strateškim planovima zacrtala svoj razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi.

Inovacioni biznis centar Zlatibor predstavlja multifunkcionalni prostor koji je namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima.

Darko Đurović – direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor se zahvalio i Ministarstvu inovacija i tehnološkog razvoja rekavši da je velika čast ući u sistem inovacija u Srbiji i biti deo integrisanog inovacionog sistema te da mnogo znači što će na ovaj način dobijati informacije iz oblasti kojom se bave, kao i što će moći svojim znanjima, iskustvima i potencijalom  da daju doprinos razvoju inovacija u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here