Ana Brnabić iz Njujorka – Neverovatan iskorak Srbije

0
90

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Njujorku da je naša zemlja dobila priliku da sarađuje sa jednom od najmoćnijih investicionih grupacija na svetu “Goldman Saksom”, što će i iskoristiti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je tokom radne posete Sjedinjenim Američkim državama razgovarala sa predsednikom grupacije „Goldman Saks“ Dejvidom Solomonom i tom prilikom naglasila da prisustvo “Goldman Saksa” daje potpuno drugačiji nivo respekta i kredibiliteta zemlje te objasnila da to nije isto kao kada bi “Goldman Saks” tražio investitore za Srbiju. Ona je u obraćanju novinarima, nakon završetka posete SAD, a čiji je rezultat i najava dolaska tri ili četiri investiciona fonda u Srbiju i otvaranje 120 novih radnih mesta, rekla da je kuriozitet to što je na sastanku bio predsednik “Goldman Saksa”, do kojeg je izuzetno teško doći, što je pokazatelj koliko se zna o Srbiji i kakva smo zemlja.

Premijerka je rekla da je “Goldman Saks” upoznat sa tim koliko smo bili hrabri da postignemo stabilan fiskalni monetarni sistem, da budemo, po rečima “Fajnenšel tajmsa”, tri puta rekorder u privlačenju stranih direktnih investicija i da se uz sve to pozicioniramo kao lider u e-upravi, inovacijama, ulaganjima u nauku, istraživanje i razvoj. Predsednica Vlade je naglasila da je u Njujorku, iz najvažnijeg centra sveta, dobila potvrdu da je sve što radimo i planiramo pravi put, uz napomenu da su svi koji su već investirali u Srbiji naveli da smo druga zemlja u odnosu na ono što su videli pre šest godina, i da je to neverovatan iskorak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here