Damnjan Knežević – Učimo Somborce kako da se zaštite od migranata

0
359

U prihvatnom centru za migrante u Somboru smeštenje veliki broj migranata, a stanovnici Sombora već mnogo puta prijavljivali su razne sukobe sa migrantima. Osnivač Narodnih patrola Damnjan Knežević rekao je da vlast ne čini ništa kako bi zaštitila Somborce te da zato ovaj pokret obučava stanovnike Sombora kako da zaštite sebe, svoje porodice i imovinu.

U Somboru je smešten veliki broj migranata. Procenjuje se da njihov broj dostiže cifru i do nekoliko hiljada kada je reč o kampu koji je lociran na periferiji grada. Međutim, izvestan broj migranata ne boravi u kampu, već živi po iznajmljenim stanovima širom Sombora. U poslednje vreme zabeleženo je nekoliko međusobnih sukoba između migranata iz različitih zemalja, ali i više incidenata sa lokalnim stanovništvom. Upitali smo osnivača Narodnih patrola Damnjana Kneževića kako povećati nivo bezbednosti za građane Sombora.

Nedavno je odjeknula vest da su migranti u Somboru u ulici Branka Radičevića pretukli i zadavili ženu te da vlast zataškava teško ubistvo i da joj mediji pomažu u tome. Iz MUP-a su demantovali da je reč o migrantima i u svom saopštenju su naveli da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, brzom i efikasnom akcijom, za manje od 24 satapriveli dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca osumnjičenog za to ubistvo. Pre 4 godine meštani Šikare, dela Sombora u kom se nalazi prihvatni centar za migrante, danima su protestovali kada je grupa migranata napala dvanaestogodišnju devojčicu. Stanovnici Sombora žive u strahu, a prema rečima osnivača Narodnih patrola Damnjana Kneževića bezbednosni sistem ne radi ništa po tom pitanju. Iz tog razloga, kako je rekao Knežević, Narodne patrole organizuju ljude i obučavaju ih kako da zaštite svoje domove, svoje ulice i svoje porodice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here