Mila Alečković – Protesti u Francuskoj su protesti protiv diktature i tiranije

0
182

Već danima se održavaju protesti u Francuskoj, pokrenuti izjavom predsednika te zemlje Emanuela Makrona o uvođenju obavezne vakcinacije i kovid propusnica. Dr Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar, koja je i prisustvovala tim protestima, rekla je da to nisu bili protesti protiv korone i epidemioloških mera već protesti protiv tiranije i diktature koja se sprovodi pod okriljem korona virusa.

U Francuskoj traju veliki protesti protiv restriktivnih mera vlade zbog epidemije COVID19. Ovo nije samo pojava u najvećoj zemlji Evrope, već se protesti organizuju širom kontinenta i analitičari upozoravaju da vlade polako ispuštaju kontrolu iz svojih ruku i da nisu u stanju da sprovedu planirane mere. Zamolili smo kliničkog psihologa Milu Alečković da prokomentariše ove događaje i šta oni znače za bezbednost u Evropi.

U cilju usporavanja širenja delta soja korona virusa francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je najavio uvođenje obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika i kovid propusnica za ulazak u restorane, barove, bolnice, tržne centre, vozove i avione. Najavljene mere su kod dela građana ubrzale odluku da se vakcinišu što pokazuje i rekordan broj prijava za vakcinaciju poslednjih dana, dok su kod drugih izazvale bes i nezadovoljstvo. U Parizu je veliki broj građana izašao na ulice, skandirao sloboda i nosio transparente koji osuđuju, kako je rečeno, medicinsku diktaturu i predsednika Makrona. Demonstracije su održane i u Strazburu, Lilu, Monpeljeu i drugim francuskim gradovima. Komentarišući ove proteste dr Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar rekla je da nisu u pitanju protesti protiv korona virusa i najavljenih mera nego proteste protiv diktature i tiranije koju, upravo koristeći korona virus, sprovode brojni političari u Evropi kako bi se održali na vlasti još neko vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here