Đorđe Vukadinović – Ni vlast ni opozicija nisu procvetali zbog bojkota izbora

0
125

Vlast i opozicija ušli su u duge pregovore oko predstojećih izbornih uslova, od kojih zavisi da li će opet biti bojkota kao sredstva opozicionog delovanja. Urednik „Nove srpske političke misli“ Đorđe Vukadinović smatra da će na narednim izborima biti loši, ali ipak podnošljivi izborni uslovi i naglasio da ako tako ne bude bojkot ostaje na sceni kao kredibilna pretnja.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da se u julu mora postići dogovor o izbornim uslovima i da se moraju precizirati rokovi i način primene dogovorenog, kako bi bilo dovoljno vremena za pripremu za izbore, ako oni budu održani na proleće 2022. godine, navedeno je u saopštenju Narodne stranke. Predsednik pokreta “Dveri” Boško Obradović izjavio je da ukoliko ne dođe do poboljšanja izbornih uslova, on više neće učestvovati u razgovorima. Zamolili smo urednika “Nove srpske političke misli” Đorđa Vukadinovića da iznese očekivanja u vezi sa promenom izbornih uslova.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je „svima u interesu da se u Srbiji održe izbori na kojima će učestvovati svi akteri, a da li će to tako i biti, prema njegovim rečima, ne zavisi od Narodne stranke i drugih stranaka koje su bojkotovale izbore, nego od vlasti i da li će ona biti spremna da normalizuje politički ambijent. Urednik “Nove srpske političke misli” Đorđe Vukadinović je s druge strane naglasio da očekuje da će se neko malo opametiti u redovima vlasti, da će biti loši ali ipak podnošljivi izborni  slovi, a da ako tako ne bude bojkot ostaje na sceni kao kredibilna pretnja. Ipak, Vukadinović  misli  da analitički gledano bojkota ovoga puta neće biti ali da će nekih ustupaka od strane režima morati da bude.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here