Obeležena godišnjica pobede branilaca Beograda nad Turcima

0
105

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter položili su danas, povodom obeležavanja godišnjice pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine, venac na spomenik podignut u njihovu čast.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter položili su danas venac na spomenik braniocima Beograda, koji su 1456. godine odneli pobedu nad Turcima. Ministarka je tom prilikom izjavila da je vest o prvoj velikoj pobedi hrišćana nakon pada Carigrada doprinela tome da Beograd bude proglašen bedemom hrišćanstva.

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter je naglasio da ne smemo da zaboravimo da su se u ovoj bici Mađari i Srbi borili zajedno za svoju slobodu i nezavisnost. On je ocenio da zajedničko obeležavanje ovog događaja pokazuje da su mađarsko-srpski odnosi i po istorijskim merilima dosegli izuzetno visok nivo bez presedana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here