Dobro je što je država krenula u obračun sa mafijom

0
76

Dobro je da su kriminalci iz grupe Veljka Belivuka uhapšeni, ali ostaje nejasno kako je moguće da bezbednosne institucije nisu ranije imale uvid u delovanje te grupe, izjavio je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da istražni organi imaju “puno novih saznanja” o kriminalnom klanu Veljka Belivuka i o osobama koje se vode kao nestale, a za koje se sumnja da su njihove žrtve. Vulin je za televiziju Pink kazao da o tome ne može više da govori radi interesa istrage i zbog porodica nestalih. Pitali smo bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića da prokomentariše da li je na delu obračun države sa mafijom ili postoje drugi razlozi za obračun sa grupom Veljka Belivuka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je krajem maja saopštilo da je uhapšeno još šest osoba osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi čije su vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, kriminalni klan Veljka Belivuka je raspolagao sa neverovatnim sumama novca, što se procenjuje na bar milijardu evra godišnje. On je naveo i da će istorija pokazati da li su oni hteli da ubiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka je rekao da je dobro što je država krenula u obračun sa mafijom, ali da ne bi trebalo da stane kod dosadašnjih saznanja, već da nastavi kako bi se slučaj delovanja kriminalne grupe Veljka Belivuka rasvetlio do kraja. Simonović je dodao i da u tom procesu ne bi smelo da bude zaštićenih, kao i da smatra da je neko iz vlasti ili iz bezbednosnih institucija morao znati da ova grupa nadrasta huligansku grupu i postaje mala paravojna formacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here