Marko Jakšić – Sve što miriše na državu Srbiju na prostoru Kosova i Metohije Vučić je već predao

0
155

Pojavljuju se brojne optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je svojim delovanjem izneverio interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. O tome smo razgovarali sa članom Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ dr Markom Jakšićem.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić faktički priznao nezavisnost Kosova, “samo nije još priznao da je priznao”. S druge strane, potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić pitao je zbog čega Beograd pregovara s Prištinom ako je, kako je Lutovac naveo, to pitanje već rešeno. Član Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ dr Marko Jakšić već je govorio o izdaji od strane predsednika Vučića. Zamolili smo dr Marka Jakšića da prokomentariše izjave Lutovca i Šapića.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac  je rekao da je Priština u faktičkom smislu od Srbije dobila sve što je tražila, a da je priznanje „od strane Srbije ostalo kao formalnost“. Naveo je da Srpska lista učestvuje na tamošnjim izborima, da se zaklinje na Ustavu Kosova i da je njen funkcioner potpredsednik Vlade Kosova. Član Predsedništva pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ dr Marko Jakšić  izjavio je da je Aleksandar Vučić tokom deset godina svoje vladavine polako ali sukcesivno i na parčiće prodavao teritoriju Kosova i Metohije, podsećajući pritom na briselski sporazum, na predaju policije, sudstva i telekomunikacija. Jakšić je napomenuo da je sve što miriše na državu Srbiju na  prostoru Kosova i Metohije Vučić već predao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here