Siniša Kovačević – U Srbiji svako naseljeno mesto ima svog spahiju

0
102

Po rečima Siniše Kovačevića Srbija ne oskudeva u kadrovima koji u lokalnim zajednicama kontrolišu delatnosti koje donose novac, a da pritom ne odgovaraju za nelegalne radnje jer su zaštićeni i pravno nedodirljivi.

Predsednik novosadskog Gradskog odbora Narodne stranke Bora Novaković uputio je otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, u kom zahteva da se utvrdi ko štiti Slobodana Milutinovića Snajpera, nezvaničnog vođu navijača fudbalskog kluba Vojvodina. Zamolili smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića da prokomentariše kakva saznanja u vezi sa Slobodanom Milutinovićem imaju predstavnici Narodne stranke i kakvu reakciju ministra Vulina očekuje.

Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke, uputio je  otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu u kom je naveo da Novi Sad više nije bezbedan grad, već da je „postao kriminalni eldorado za organizovani kriminal” u kom, kako je naveo, deluje „organizovana kriminalna grupa predvođena Slobodanom Milutinovićem Snajperom“, koji je „zaštićen i bezbedan, jer ga neko očito štiti“. Novaković je istakao da je nemoguće u isto vreme štititi kriminalce i brinuti o bezbednosti građana Novog Sada. Povodom iznetih optužbi, Policijska uprava u Novom Sadu izdala je saopštenje u kom se navodi da  je taj grad bezbedan i da zaslugu za to ima policija koja svoj posao radi profesionalno i efikasno, što se vidi po brzom rasvetljavanju svih krivičnih dela, a da je motiv Novakovićevih optužbi politička borba  i prikupljanje glasova. Komentarišući ovu situaciju, Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke, je rekao da veruje u verodostojnost iskaza koje je izneo njegov partijski kolega, rekavši pritom da u Srbiji svako naseljeno mesto ima svog spahiju tj. nekog ko kontroliše lokalni kriminal, lokalne sportske klubove kao i druge delatnosti koje donose novac i da u takvim kadrovima Srbija nažalost ne oskudeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here