Igor Jurić – U Srbiji postoji pedofilski lobi

0
121

Igor Jurić, predsednik Fondacije „Tijana Jurić“ je rekao da na osnovu analiza slučajeva kojima se bavila fondacija čiji je osnivač, i dalje odgovorno tvrdi da pedofilski lobi u Srbiji postoji i da pripadnici tog lobija imaju jake veze, utiču na svedoke, ali i štite jedni druge.

Aktivista i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić, o takozvanom „pedofilskom lobiju“ kaže da on u Srbiji apsolutno postoji, isto kao i „silovateljski lobi“ u kom „jedni druge štite po prepoznatljivom šablonu“. Zamolili smo Igora Jurića da pojasni na koji način funkcioniše taj šablon i šta je potrebno preduzeti kako bi se krivci doveli pred lice pravde.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije rečeno je da je Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, saslušan je u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije zbog njegovih izjava koje je izneo u medijima o takozvanom pedofilskom lobiju u Srbiji. Kako se navodi iz MUP-a, ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo nijedan dokaz, niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece, kojima bi potkrepio izjave date u medijima. Ipak, Jurić je, naglasio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno, već da misli na ranije presuđene slučajeve. On je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja, te da je njegova izjava plod analize Fondacije “Tijana Jurić”. Za KTV televiziju, Jurić je kao jedan od glavnih problema izneo to što su zlostavljači dece u pojedinim slučajevima osuđivani na izuzetno male kazne, kao i navode da je u toku samih procesa dolazilo do promene izjava svedoka. On je dodao da su svedoci menjali izjave kako pod pritiskom ili zbog straha, tako i zbog potkupljivanja od strane pedofilskog lobija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here