Život i delo Lava Geršmana

0
221

Lav Geršman, beli mag, rekao je da mu je bilo zadovoljstvo da pogleda film koji prilično objektivno prikazuje njegov život, rad, učenje, porodicu. On je dodao da je to film o jedinom živom belom magu koji je dokazao svoju profesionalnost.

Život i delo Lava Geršmana duže vreme okupiraju dobar deo javnosti u Srbiji. Reditelj Marko Cvejić i Filmski centar Srbije napravili su dugometražno dokumentarno filmsko ostvarenje pod nazivom „Lav s onoga svijeta“ koje predstavlja priču o savremenom svecu, proroku moderne Srbije, ideološkom i moralnom emigrantu, belom magu Lavu Geršmanu. Stvaraoci filma rekli su da Geršman na svojevrstan, paganski način, kontroverzno, reflektuje današnje društvo i svojim znanjem i veštinama, mnogima predstavlja neprocenjivu utehu i jedini izlaz. Zamolili smo Lava Geršmana, da prokomentariše ovaj film.

Dugometražni dokumentarni film „Lav s onoga svijeta“ donosi zanimljivu priču o belom magu, ali i čoveku koji je na granici između svetitelja i zabavljača, Lavu Geršmanu. Iz Filmskog centra Srbije, koji je omogućio snimanje ovog filma, poručili su da je Lav Geršman antijunak srpske epopeje 21. veka. Film traje 60 minuta, a zbog pandemije virusa kovid19, Filmski centar Srbije stavio ga je na svoj jutjub kanal kako bi ga gledaoci mogli pogledati iz svojih domova. Sam Geršman preporučio je ovaj film, rekavši da je veoma zadovoljan kako je urađen, kao i da je priča o njegovom životu, porodici, radu i učenju ispričana bez ikakvih trikova. Ovaj beli mag je Ukrajinac po rođenju, ljubitelj prirode, pecanja, kućnih ljubamaca, ali i pisac preko 1000 priča i dramskih komada koji nisu objavljeni. U jednom od tekstova o njemu navodi se da savršeno poznaje borilačke veštine, mačevanje pre svega, da je obišao gotovo ceo svet, kao i da je poznavalac svih magija sveta i načina kako da se one otklone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here