Mila Alečković – Sa virusima se živi

0
190

Ne treba se bojati novih talasa, ni novih sojeva korone, jer njih najavljuju nedovoljno stručni lekari i oni koji uzimaju proviziju na vakcinama, izjavila je Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar.

Doktor Predrag Kon je izjavio da će za nekoliko nedelja broj novozaraženih biti četvorocifren i da na jesen sledi četvrti talas epidemije. Predstavnici vlasti su poslednjih dana obaveštavali javnost da se situacija stabilizuje i da smo na korak do pobede nad koronom, zbog čega je usledilo ublažavanje antiepidemioloških mera. Upitali smo kliničkog psihologa Milu Alečković na osnovu kojih podataka se iznosi projekcija o novom epidemiološkom talasu i kako će narod reagovati na to.

Broj zaraženih koronavirusom raste svakog dana. Iako brojevi još uvek nisu dramatični, beleži se trend povećanja novozaraženih, a usporen proces vakcinacije i konstantno nepoštovanje mera uticali su na to da više nema dileme da li će Srbija ući u četvrti talas virusa. Stručnjaci, ali i članovi Kriznog štaba, saglasni su u oceni da je četvrti talas koronavirusa izvestan, ostaju samo dileme da li će on početi u avgustu ili će stići tek na jesen. Prema saznanjima iz bolnica, anesteziolozi u Beogradu dobili su praktično naređenje da nakon 15. avgusta ne mogu da idu na godišnje odmore, te da će dobiti raspored u kojim bolnicama će biti raspoređeni. Komentarišući ovakve najave, Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar rekla je da ove prognoze dolaze od strane nestručnih ljudi, kao i onih koji žele da zarade na vakcinaciji naroda. Ona je, obraćajući se celom srpskom narodu, poručila da nema potrebe da se boje novih talasa, ni sojeva, da ne dozvole da se njihova deca vakcinišu i da se eksperimetiše na njima, kao i da se virus ne može pobediti, već da se sa virusima živi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here