Goran Šarić – Jednostrano stanovište koje zastupa sud u Hagu nije dobro po odnos Srbije i Hrvatske

0
147

Haški sud nije osudio nijednog jedinog Hrvata za zločine nad Srbima u Hrvatskoj i takvo ponašanje ne može doprineti pomirenju, izjavio je istoričar Goran Šarić.

Zapad je osudio Ratka Mladića, a ko će osuditi Zapad, upitao je istoričar Goran Šarić posle potvrđivanja prvostepene presude Ratku Mladiću od strane Haškog Tribunala. Više nije pitanje validnosti i legitimnosti ove presude, jer će ona samo osvestiti Srbe i naterati ih da shvate šta im Zapad sprema. Upitali smo Gorana Šarića da li je Haški tribunal doprineo pomirenju jugoslovenskih naroda ili je povećao razdor među njima.

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić u više navrata postavljao je pitanje odakle Zapadu moralno pravo da ikome sudi i da optužuje Srbe za genocid kad su upravo oni koji terete Srbe za takva zlodela, pripadnici naroda koji su izvršili genocid nad stotinama miliona Indijanaca, afričkih crnaca, Aboridžina… U svojim izjavama Šarić je govorio i o tome zašto je Srbija uvek na tapetu Zapada. Istakao je da zapadne sile znaju da Srbi imaju slobodarsku tradiciju i emancipatorski duh koji nije moguće slomiti, te da Srbi kao takvi nisu dobri kandidati za poslušne robove globalističkih elita. Komentarišući presudu izrečenu Ratku Mladiću od strane Haškog tribunala, Goran Šarić je naglasio da u tekstu koji je napisao nije negirao ni presudu, ni zločine, pa je i pored toga bio sankcionisan na društvenoj mreži Fejsbuk. On je dodao da smatra da se odlukama Haškog tribunala ne ispunjavaju ciljevi ovog suda, a to su: sprovođenje pravde i doprinos pomirenju. Šarić je istakao da jednostrano stanovište koje zastupa sud u Hagu nije dobro po odnos Srbije i Hrvatske, kao i da je to sud koji nije osudio nijednog Hrvata za zločine počinjene nad Srbima. Zbog toga ovaj sud, prema rečima Šarića, treba da služi samo kao loš primer u istoriji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here