Đorđe Vukadinović – Marinika Tepić nije osoba oko koje bi se ujedinila opozicija

0
240

Pokušaj jednog dela javnosti, dela medija i dela ambasada da od gospođe Tepić naprave lice oko koga će se cela opozicija ujediniti, ocenio bih kao nerealan, izjavio je Đorđe Vukadinović, urednik „Nove političke misli“.

Prema mišljenju javnosti, Marinika Tepić je najpopularnija i za mnoge najhrabrija opoziciona političarka koja otkriva afere vlasti, insistira na njihovom razrešavanju i zbog toga trpi napade predstavnika vlasti i medija bliskih režimu. Ipak, prema rečima Bojana Klačara, izvršnog direktora Cesid-a, Marinika Tepić deli sudbinu sa čitavom opozicijom, a percepcija opozicije generalno nije pozitivna, niti opozicija ima visoke rejtinge. Upitali smo urednika “Nove srpske političke misli” Đorđa Vukadinovića na koji način bi se mogao podići rejting opozicije i da li bi Marinika mogla biti ta koja bi se našla na njenom čelu.

Prema rečima stručnjaka, ukoliko bi Marinika Tepić rešila da se kandiduje za predsednicu države, otežavajući faktor bi mogao da joj bude i to što je prepoznata kao pripadnica građanske opozicije, a da bi se osvojio većinski deo birača potrebni su glasači i sa građanske i sa nacionalne strane. Ona je i najbliža saradnica Dragana Đilasa, koji je jedan od najnapadanijih opozicionara, čiji je imidž zbog toga znatno narušen. Komentarišući popularnost Marinike Tepić Đorđe Vukadinović rekao je da ona jeste prepoznata kao izvesna vrsta lidera od strane jednog dela javnosti, jednog dela medija i jednog dela ambasada, ali da on ne smatra da bi Tepićeva bila dovoljno dobra osoba oko koje bi se koncentrisali redovi opozicije. Vukadinović je istakao da pri izboru partnera u okviru opozicije, ne treba biti suviše kritičan, ali da treba imati na umu Marinikin minuli politički rad, te bi, između ostalog i zbog toga, ona trebalo da bude deo opozicije, ali ne i njen lider.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here