Džon Bosnić – Olimpijadu je trebalo odložiti

0
334

Mislim da odluka japanske Vlade da organizuje Olimpijadu usred pandemije, nije najbolja odluka, izjavio je novinar Džon Bosnić.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju usaglasili su se da se ovogodišnja manifestacija održi bez prisustva gledalaca, zbog pandemije COVID-19. Japanska vlada uvela je i vanredno stanje u Tokiju za vreme održavanja Olimpijskih igara, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Prema navodima, vanredno stanje trajaće do 22. avgusta. To je četvrto vanredno stanje u Japanu otkako je počela pandemija koronavirusa. Zamolili smo Džona Bosnića novinara, savetnika i političkog aktivistu da prokomentariše ovu odluku japanske vlade.

Povišen broj slučajeva infekcije u Olimpijskom selu produbio je sumnje i onih koji su insistirali na Olimpijadi. Ovogodišnje najveće svjetsko sportsko takmičenje održava se u gradu koji je u vanrednom stanju dok je Udruženje doktora Japana još u maju reklo da je u pandemijskim uslovima nemoguće održati Igre. Ankete javnog mnijenja u Japanu urađene pre početka Olimpijskih igara pokazale su kako se većina ljudi protivi održavanju velikog sportskog događaja tokom pandemijeske krize. Naime, ispitivanje koje je u maju sproveo vodeći japanski list Asahi Šimbun je pokazalo da je više od 80 posto stanovnika Japana za otkazivanje ili odgađanje Igara. Novinar Džon Bosnić je rekao da smatra pogrešnom odluku organizatora Olimpijskih igara da se ona ipak održe usred pandemije, te da je održavanje Olimpijade trebalo odložiti za neku sledeću godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here