Održana 13. sednica Skupštine opštine Čajetina

0
99

Danas je održana 13. sednica Skupštine opštine Čajetina čija je najvažnija tačka bilo usvajanje Plana generalne regulacije naseljenih mesta Zlatibor i Čajetina.

Najvažnija tačka današnje sednice Skupštine opštine Čajetina je bilo usvajanje  Plana generalne regulacije naseljenih mesta Zlatibor i Čajetina, kojim su jasno definisane površine i koeficijenti u svim zonama obuhvata plana, kao i namena raspoloživih parcela. Na taj način će se stvoriti uslovi za nastavak razvoja Zlatibora kao turističkog centra sa izgradnjom hotelskih kapaciteta, sportskih sadržaja i svih drugih sadržaja koji nedostaju. Povećane su javne površine, kako za sportske namene, tako i za zelenilo – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon današnje sednice Skupštine opštine.

Pored toga usvojen je Plan detaljne regulacije „Gold gondole“, koji se odnosi na izgradnju zgrade kod početne stanice i izgradnje javne garaže u vlasništvu opštine, nastavio je Đurić, kao i garaže koja će se nalaziti iznad početne stanice gondole i saobraćajnice koja povezuje naselje Kalman, početnu stanicu gondole i hotel Tornik.

Doneta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta, kao i nekoliko odluka o dokupu zemljišta za investitore na samom Zlatiboru. Proširen je osnivački akt preduzeća „Eko agrar“ kojim se predviđa formiranje mašinskog prstena, odnosno nabavka poljoprivredne mehanizacije koja će se izdavati zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Čajetina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here