Brnabićeva prisustvovala potpisivanju Memoranduma o saradnji na razvoju dualnog modela studija

0
80

Ana Brnabić je prisustvovala potpisivanju Memoranduma o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu da će u narednih nekoliko godina Srbija kroz sistem dualnog obrazovanja postati jedan od glavnih centara Evrope za obuku kadrova u avioindustriji.

Ana Brnabić je prisustvovala potpisivanju Memoranduma o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju između predstavnika Vlade Srbije, nemačke kompanije MTU Mejtenans (Maintenance) Srbija, Kontrole letenja Srbije i Crne Gore  i Er Srbije.

Premijerka se zahvalila partnerima sa kojima se projekat dualnog obrazovanja razvija a to su Ministarstvo prosvete, partneri u Beogradu i Vršcu i nacionalnom telu za akreditaciju koje treba da akredituje prve dualne studije do 1. oktobra, uz nadu da će se prvi rezultati videti što pre.

Prednost ovog sporazuma je  u tome što po prvi put mladi koji žele da se školuju za pilota, inženjera ili kontrolora letenja učiniće to u državnom sistemu visokog obrazovanja. Posle tri godine sticaće diplome strukovnih inženjera, ali i dozvole za rad u skladu sa standardima Evropske agencije za sigurnost vazdušne plovidbe.

Na taj način će se pružiti prilika mladima da se školuju u Srbiji i da u njoj ostanu, a mnogima da se vrate u zemlju i ovde nastave karijeru, istakli su potpisnici sporazuma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here