Zrenjaninac Zurab Datunašvili osvojio olimpijsku bronzu u rvanju

0
182
Srpski reprezentativac u rvanju Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kategoriji 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

Zrenjaninac Zurab Datunašvili je u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju savladao Hrvata Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

Datunašvili je do šanse za bronzu došao nakon što je u 1. kolu poražen od Žana Belenjuka  iz Ukrajine sa 3:1. Kako je Ukrajinac stigao do borbe za zlato Datunašvili je dobio priliku da se kroz repasaž bori za treće mesto.

Put ga je vodio preko Bačira Sid Azare iz Alžira, kog je savladao sa 5:1, a pobedom nad Huklekom doneo je Srbiji ukupno šestu  medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zurab Datunašvili je rođen pre 30 godina u Gruziji, za koju je nastupao sve do 2020. godine kada je odlučio da promeni nacionalni tim, a danas živi u Zrenjaninu. Kao rvač Gruzije, Zurabi je osvojio medalje na tri Evropska prvenstva. Dva puta uzastopno je bio prvak Evrope u rvanju grčko-rimskim stilom, 2016. godine u Rigi, a potom se i godinu dana kasnije u Novom Sadu okitio zlatnom medaljom, dok je 2013. godine u Tbilisiju osvojio srebrnu medalju. S druge strane, kao rvač Srbije do sada je osvojio tri medalje – zlato na Evropskom šampionatu u Varšavi ove godine, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2020. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here