Vinko Pandurević – Obavezno služenje vojnog roka bi značajno olakšalo misije vojske

0
160

Funkcionisanje vojske promenilo se iz korena kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka a vojska u potpunosti profesionalizovana. U javnosti se na tu temu i dalje vode polemike.

Tema obaveznog vojnog roka ponovo je u žiži javnosti. Ministarstvo odbrane predložilo je da se preispitaju budžetska sredstva za pokretanje projekta povratka obaveznog vojnog roka. Dok jedan deo javnosti upozorava na opasnost militarizacije društva i ugrožavanja demokratskih tekovina, drugi deo smatra da je ovo dobra odluka i da će umnogome doprineti povećanju stepena bezbednosti naše države. Pitali smo generala Vinka Pandurevića da li podržava vraćanje obaveznog vojnog roka.

Nedavno smo mogli čuti i pročitati izjave ministra odbrane o potrebi ponovnog uvođenja obaveznog služenja vojnog roka u Vojsci Srbije.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjasnio se da lično podržava ideju obaveznog vojnog roka jer smatra da će na taj način naša vojska biti jača i efikasnija.

Bivši oficir Vojske Republike Srpske,  general Vinko Pandurević je ocenio da bi obavezno služenje vojnog roka značajno olakšalo misije vojske i da bi se tako profesionalni vojnici mogli posvetiti svojim zadacima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here