Duško Kuzović – Ova vlast se ponaša kao da su dobra države njeno lično vlasništvo

0
137

Aktuelna vlast, zbog materijalnih interesa manjine, ugrožava najveći deo stanovništva Srbije, izjavio je Duško Kuzović, član pokreta Oslobođenje.

Na drugom protestu protiv izgradnje mini hidroelektrane na reci Tripušnici jednoj od pritoka Pčinje meštani sela Donji Stajevac zatražili su od nepoznatog investitora da obustavi radove ili će oni biti primorani da se isele i napuste svoja vekovna ognjišta. Ovo je drugi protest građana koji zahtevaju očuvanje životne sredine na jugu Srbije. Udruženje „Udahnimo duboko“ iz Surdulice zatražilo je od fabrike „Knauf insulation“ da postavi merne uređaje za dnevnu proveru kvaliteta vazduha do kraja godine. Zamolili smo profesora Duška Kuzovića, člana pokreta Oslobođenje da prokomentariše ovakvo ugrožavanje prava građana Srbije na čist vazduh, vodu i životnu sredinu.

Nakon nekoliko protesta protiv gradnje mini-hidroelektrane na pritoci reke Pčinje, meštani sela Donji Stajevac kod Trgovišta sprečili su krajem juna radnike da stave cev u reku Tripušnicu, i organizovali stalne straže. Stanovnici se plaše da će ostati bez vode i tvrde da je promenjeni tok reke ugrozio vodosnabdevanje, da je zgrada u sklopu mini-hidroelektrane previše blizu kuća, da na prostoru gde su mašine ima nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, kao i da se ljudima preti otkazima ako se pobune. Prema pisanju medija, predsednicu Opštine Trgovište Miljanu Stojanović Zlatković nije zanimalo nezadovoljstvo ljudi, a kako je rekla, za to nije ni nadležna jer je njen prethodnik, a ne ona, dogovarao poslove u Stajevcu. Podsetimo, izgradnja mini-hidroelektrana na reci Pčinji i njenim pritokama počela je pre više od decenije, a do sada je izgrađeno 5 mini-hidroelektrana – 3 na reci Tripušnici, jedna na Lesničkoj reci i jedna na Koćurici, jedino ih još nema na Kozjedolskoj reci.

Duško Kuzović, član pokreta Oslobođenje, rekao je da se ova vlast ponaša kao da su dobra države njihovo lično vlasništvo, pa njima raspolaže tako da većinu građana dovodi u ozbiljne egzistencijalne probleme, da bi manjina pribavila materijalnu korist.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here